Barnkör från Ivenets

Barnkör från Ivenets

Barnkören Nezabudka från Ivenets i Vitryssland, under ledning av Lidiya Nedvetskaya, besökte Horreds församling under några veckor denna sommar. De gjorde även konserter på några andra ställen för att samla in pengar till Victoria house. Den 1-2 augusti var det Smögen och Hunnebostrand som fick besök.

Första kvällen gav de en konsert i den fullsatta Missionskyrkans Ankarsal på Smögen. Några körmedlemmar hade själva utformat programmet och vitryska danser och folkmusik framfördes med stort allvar, inlevelse och glädje. En av sångerna hade titeln Varför ska man inte vara glad när livet är så härligt. Det kändes lite underligt att se och höra barnens smittande sång när man känner till deras svåra hemförhållanden.


Efter konserten var det dags för grillfest i Badhusparken. Trots kylan var det många glada miner och fin gemenskap. Över natten bodde barnen hos familjer och många nya kontakter knöts trots språkbarriärer. Med god vilja och fantasi kan man komma långt!


Dagen därpå tog barnen färjan till Hållö och badade. Det var populärt! Solen sken och vattnet var inbjudande härligt. På kvällen var det dags för kyrkokonsert i Hunnebostrands kyrka och en annan typ av program. De framförde bla en sång där de sjöng Gud, vi är så tacksamma för vårt kära Vitryssland och vi ber att Jesus ska komma och hjälpa oss så att det blir bättre.

Efter konserten var det dags för återfärd till Horred. Trots det korta besöket var det ändå svårt att skiljas. Tack alla ni som var med och hjälpte till på olika sätt under dessa dagar!

Torbjörn Larsson2001-08-13