Ta chansen! Familjer efterlyses.

Ta chansen! Familjer efterlyses.

Vi har fått ihop det antal familjer vi behöver! 7/13 2014

Som vi berättat tidigare kommer det återigen vara ett läger för vitryska barn på Smögen i sommar, 5-21 augusti.
Vi efterlyser nu familjer som fredag den 8 augusti kan ta emot ett par vitryska barn i sitt hem i några timmar.
Syftet med detta är att barnen ska få ett närmare möte med en svensk familj. Vi har gjort det tidigare år och det brukar vara ett spännande och roligt äventyr får såväl den svenska familjen och de vitryska barnen. Det är både flickor och pojkar som kommer och de är runt 8-12 år gamla.

Vad gäller?
Ni hämtar de barn ni ska ta emot kl. 14.00 i församlingshemmet på Smögen. De har då precis ätit middag så det ni förväntas bjuda på är bara lite fika. Klockan 18.00 startar det en Grillkväll i Badhusparken och barnen lämnas då där. Stanna gärna kvar där och dela kvällsmaten och gemenskapen med barnen och alla andra!

De behöver inte vara så avancerat, det är mötet som är det viktiga. Tycker man att det är lättare att hitta på något två familjer tillsammans så går det givetvis också jättebra.

Under lägret som var i augusti 2008 var vi "värdfamilj" för Arthur och Sascha, två härliga killar som vi under en eftermiddag kommunicerade fint med genom kroppsspråk, några engelska ord, leenden och genom att göra saker tillsammans. Vi hoppade studsmatta, åkte en båtsväng och badade vid trampolinen på Hasselösund. Vi hade jättekul tillsammans och fick fina minnen allihop. Några bilder från den dagen ser ni här.

Vi behöver få ihop tio familjer och hoppas att det är möjligt! Man behöver inte ha barn i samma ålder, huvudsaken är att man tycker att det skulle vara spännande och roligt att göra det. Vår familj kan verkligen rekommendera er att ta chansen!

Vill och kan er familj ta emot barn på em den 8 augusti, eller vill ni ha mer information?
Hör av dig så snart som möjligt till någon av dessa:
Kristina Bock Grahl 073-618 16 06
Maj Ragnarsson 070-872 54 86
Mona Andersson

/Cecilia Larsson för Tjernobylbarn på Smögen2014-05-23