Vilken klädinsamling!

Vilken klädinsamling!

Idag bjöd Smögen på det vackraste höstväder man kan önska. Runt Missionskyrkan myllrade det av liv och människor kom i en strid ström för att lämna kläder, skor, täcken, filtar, lakan, leksaker och lite övrigt till vår klädinsamling. Ett femtiotal frivilliga ställde upp och sorterade, packade, bar, vägde och transporterade det inlämnade. Det blev en fantastisk arbetsgemenskap där bl.a ett piggt gäng killar i tioårsåldern arbetade sida vid sida med pensionärer, Vi delade alla glädjen i att få vara med och bidra med kläder men också med tid och engagemang.. När vi är många som arbetar tillsammans kan vi göra mycket!

Vi slog rekord i antal packade kollin. När den sista lådan var invägd kunde vi konstatera att vi packat 1362 stycken! Dessa lådor står nu magasinerade i väntan på transport för vidare befordran till Vitryssland. Vi hoppas att denna del av vårt överflöd kan skänka både värme och glädje till människorna på den vitryska landsbygden.

Vi vill rikta ett STORT TACK till alla, var och en, som på något sätt var delaktiga i arbetet idag. Tack också till er som bidrog till transportkostnaderna! Njut nu av bilderna från dagen.

Fullpackat på mer än ett sätt.

Till vänster lådor och kassar som väntar på att få komma in för ompackning och registrering, till höger pålastning av lådor som är redo för att transporteras till lagringslokalen.

Kerstin, Brita och Mona - tre av alla de frivilliga som arbetade så att svetten lackade idag.

Louise visar Jörgen hur man på effektivast sätt sätter ihop tomlådor.

Ett tag trodde vi som jobbade inomhus att allt snart var färdigpackat. Då visste vi inte att det här stod på utsidan och väntade på att få komma in.

Olle, en av bärarna, mitt i röran. Var ska man börja?

Lars med låda 1000. Det skulle bli 362 till innan vi var klara.

Det vackra vädret matchade det fantastiska engagemang som genomsyrade klädinsamlingen.

Eivor packar en låda full med hemstickade tröjor, sockar och vantar som kommer värma gott i vinter.

Olle och Mattias lägger pussel av lådor på släpet.2013-10-12